Kennisartikelen en nieuws

Qics B.V. is officieel gecertificeerd voor ISO 27001 (internationale eisen voor informatiebeveiliging) en NEN 7510 (Nederlandse eisen voor informatiebeveiliging in de zorg).

Lees meer

Software-investeerder Main Capital Partners heeft een meerderheidsbelang verworven in Qics.

Qics en Main zullen zich gezamenlijk inzetten om verdere autonome groei te realiseren binnen de verschillende segmenten in de markt voor PSA-software. Daarnaast zal een selectieve buy-and-build-strategie worden toegepast om de positie in de bredere projectmanagementmarkt te versterken.

Zie het volledige persbericht door op 'lees meer' te klikken.

Lees meer

Qics en Assist Zorg zijn genomineerd voor de Computable Awards in de categorie 'Digitale transformatie'. Lees hier over de nominatie en hoe je eenvoudig jouw stem kunt uitbrengen.

Lees meer

 • Eddy

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer voorbij. In het jaar dat achter ons ligt, hebben we bij Qics heel wat blogs geschreven over innovatie, migreren naar de cloud, nieuwe businessmodellen, software-integratie, business intelligence en de organisatorische kant van ‘veranderen’ in het algemeen. Misschien is dit een mooi moment om je plannen voor 2021 eens te toetsen aan de belangrijkste adviezen. In dit blog zetten we alles nog even op een rijtje.

Lees meer

 • Eddy

We implementeren urenregistratiesoftware bij heel veel klanten. Sommigen maken een soepele start, anderen ervaren wat meer problemen. Wat bepaalt succes? Dit zijn onze vijf lessons learned.

Lees meer

 • Eddy

Veel accountants zien steeds meer van hun traditionele werk geautomatiseerd worden. Dat kun je natuurlijk als een bedreiging zien. In dit blog vertelt Eddy Plasier, directeur bij Qics, hoe je van die bedreiging een kans maakt.

Lees meer

 • Eddy

Van maatwerkbouwer naar SaaS-leverancier, van het bouwen van oplossingen naar ieders persoonlijke smaak naar het bouwen van een product waarmee we zoveel mogelijk mensen blij kunnen maken: QicsMilestones. In dit blog vertelt Marek Vaculciak, directeur bij Qics, hoe QicsMilestones is ontstaan en wat de ambities zijn.

Lees meer

 • Eddy

2020 loopt bijna ten einde. Dat brengt vaak de nodige stress met zich mee. Vergeet niet om ook even de tijd te nemen om je voor te bereiden op 2021. Eddy Plasier, directeur bij Qics, geeft drie tips.

Lees meer

 • Eddy

Vandaag de dag werken steeds meer organisaties in de cloud, met een variëteit aan pakketten. Dat betekent dat je data niet meer ergens op een centrale plek staan, maar is ondergebracht bij verschillende cloudleveranciers. Hoe breng je al die gegevens bij elkaar in één rapportageomgeving? In dit blog geeft Ben de Ridder, manager Business Intelligence bij Qics, een inkijkje in de wereld van data warehouses en data lakes in de cloud.

Lees meer

 • Eddy

In Nederland doen Coolblue en Zalando het, in het buitenland zijn Spotify en Netflix bekende voorbeelden. Ze maken optimaal gebruik van de digitale transformatie. Dat is dus meer dan een bestaand bedrijf ‘naar de cloud brengen’. Spotify is tenslotte niet groot geworden met het online verkopen van CD’s. Of je het nu wil of niet, op een gegeven moment moet ook jij op de trein springen die digitale transformatie heet. Doe je dat niet, word je steeds vaker voorbijgesneld door bedrijven die moderner, klantvriendelijker en sneller zijn. Bedreiging of een kans? Mark Velthuijsen, technisch directeur bij Qics, vertelt je in dit blog hoe je ook jouw bedrijf klaarstoomt voor de digitale transformatie en wat de kansen zijn.

Lees meer

 • Eddy

Overstappen naar de cloud, je kunt het best nog even uitstellen, maar uiteindelijk moet je de stap wagen. Hoe pak je zoiets aan? Moet dat in één keer of kan het ook stap voor stap? En als je het stap voor stap doet, hoe bepaal je dan de volgorde en waar moet je aan denken? Mark Velthuijsen, technisch directeur bij Qics, adviseert om stap voor stap naar de cloud te gaan. In dit blog vertelt hij waar je dan rekening mee moet houden. Het allerbelangrijkste? Begin with the end in mind.

Lees meer

 • Eddy

De tools om data te visualiseren worden steeds gebruiksvriendelijker. Er wordt zelfs gesproken over self-service BI, waarbij weinig tot geen technische kennis nodig is. Maar hoe self-service is self-service BI nu werkelijk? Als je een tool hebt om data uit een applicatie te halen, ben je er dan? In dit blog legt Ben de Ridder, manager Business Intelligence bij Qics, uit hoe het zit.

Lees meer

 • Eddy

Net zoals je je Twitter-, LinkedIn- en Facebook-account aan elkaar kunt koppelen, kun je ook zakelijke clouddiensten integreren. Daar zijn verschillende oplossingen voor. Maar voor je kiest, moet je wel over een aantal zaken nadenken.

Lees meer

 • Eddy

Als organisatie kun je te maken hebben met legacy-software. Deze software, die gebaseerd is op inmiddels achterhaalde technologie, doet vaak functioneel nog wat het moet doen, maar brengt ook risico’s met zich mee. Eddy Plasier, commercieel directeur bij Qics, vertelt wat deze risico’s zijn en hoe je op een slimme manier de switch kunt maken naar toekomstbestendige software.

Lees meer

 • Eddy

Zonder draagvlak kom je nergens als je een verandering wil doorvoeren. Maar vaak heb je te maken met weerstand in je organisatie. Innoveren kan wel wachten, de cloud is niet veilig of er is simpelweg geen tijd. Argumenten te over om alles te houden zoals het is. Maar zo kom je als organisatie natuurlijk niet veel verder. Gelukkig zijn er manieren om die weerstand te overwinnen. Eén daarvan is een oefening genaamd ‘worst nightmare competitor’. Hoe je daarmee je team op scherp krijgt, vertelt Eddy Plasier, directeur bij Qics, in dit blog.

Lees meer

 • Mark

In een eerdere blog deelden we de drie handvatten om meer capaciteit te creëren in je organisatie: draagvlak, commitment en structuur. Nu is het tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Dan moet je ook keuzes gaan maken over de technologie die je wilt gebruiken. In dit blog vertelt Mark Velthuijsen, technisch directeur bij Qics, hoe je de juiste keuzes maakt.

Lees meer

 • Eddy Plasier

Als je als organisatie wil groeien, is het belangrijk kritisch te kijken naar je interne processen. Vaak kun je door – delen van – je proces te automatiseren een flinke stap vooruit doen. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen dat het uitleveren van bestellingen een stuk vlotter verloopt. Als serviceorganisatie kan de juiste applicatie ervoor zorgen dat je minder wordt gebeld omdat jouw klanten online de benodigde informatie kunnen vinden. Maar hoe waarborg je nu de kwaliteit en continuïteit van je processen? Jacob den Houting, directeur bij Qics, vertelt in dit blog wat de vier belangrijkste factoren zijn.

Lees meer

 • Eddy Plasier

Als je wilt innoveren, moet je daar tijd in investeren. Van jezelf en je team. Maar laat dat nu net een schaars goed zijn in de meeste organisaties. In dit blog geeft Eddy Plasier drie handvatten om ruimte voor innovatie te creëren.

Lees meer

 • Mark

Als je maatwerksoftware laat bouwen, wil je natuurlijk zoveel mogelijk waar voor je geld. Het liefst wil je vooraf precies weten hoeveel software je krijgt voor het budget dat je tot je beschikking hebt en wanneer het af is. Je bent dan al snel geneigd om voor zekerheid te gaan. Waarom dat vaak niet de beste keuze is, vertelt Mark Velthuijsen, technisch directeur bij Qics, in dit blog.

Lees meer

Neem een economieleraar in spe en een slimme AI-student, combineer dat met een berg enthousiasme en wacht een jaar of wat. Voeg dan een registeraccountant met de nodige managementcapaciteiten en een Slowaakse ontwikkelaar toe en je hebt Qics. Het team van Qics werkt al twintig jaar met veel passie aan het ontwikkelen van software. Hun doel? Jou helpen je bedrijfsprocessen te stroomlijnen door dat ‘maatpak’ te combineren met standaardcomponenten. Eddy Plasier, commercieel directeur bij Qics, vertelt hoe Qics is ontstaan en hoe het staat met de droom die de mannen ooit hadden.

Lees meer

Vanaf vandaag kunt u uw verkoopcijfers (orders, facturen) vanuit Exact Online direct analyseren in Power BI.

- Verkopen per klant
- Cumulatieve verkopen
- Gemiddelde orderwaarde
- Best verkochte artikelen
- Top 10 stijgers en dalers

Vanuit alle overzichten kunt u doorzoomen tot de details.

Lees meer

 • Eddy Plasier

Katwijk, 13 juni 2019 – QicsMilestones, de cloudoplossing voor urenregistratie, planning en facturatie van softwarebedrijf Qics, is officieel door Twinfield gecertificeerd. Afgelopen week reisde Fred Wevers, partnermanager bij Twinfield, af naar Katwijk om het certificaat persoonlijk te overhandigen.

Lees meer

Softwarebedrijf Qics heeft afgelopen maand de hoogste partnerstatus, Gold Partner, van Microsoft ontvangen. Microsoft kent niet makkelijk deze status voor Gold Partner toe; wereldwijd gezien bereikt slechts één procent van de partners deze status. Qics heeft deze Gold Status zelfs voor twee competenties, ‘Datacenter’ en ‘Cloud Platform’, bereikt.

Lees meer

Met QicsDasboards hebben we het mogelijk gemaakt om uw cijfers geconsolideerd in Power BI te rapporteren, ook als deze administraties in verschillende valuta's worden gevoerd.

Lees meer

In opdracht van een 8-tal zorgbedrijven die haar cliënten 'Hulp bij Huishouden' aanbieden, ontwikkelen we met onze afdeling 'Maatwerk' een nieuwe cloudapplicatie waarmee we het proces van plannen, urenregistratie, facturatie en verloning met de nieuwste technieken automatiseren.

Lees meer

Voert u meerdere administraties in Exact Online en wilt u de financiële cijfers van twee of meer administraties samenvoegen voor rapportage-doeleinden? Dat kan in Power BI, met behulp van QicsDashboards.

Lees meer

Meer waarde halen uit data. Dat is een must voor ondernemers die hun onderneming jaarlijks willen zien verbeteren. Qics biedt u de oplossing. Met de ontwikkeling van QicsMilestones en QicsDahsboards (voor Exact Online) worden gegevens direct één op één doorgezet naar Power BI. Dit programma biedt overzicht in alle ruwe data die zijn ingevoerd.

Lees meer

‘Duidelijke dashboards en rapportages met Power BI voor Exact Online geeft de ondernemer sneller inzicht in de administratie’

Als ondernemer wilt u kunnen zien waar uw bedrijf staat. Dat kan met QicsDashboards in combinatie met Microsoft Power BI. QicsDashboards koppelt data van Exact Online aan Microsoft Power BI met als resultaat dat u in één oogopslag kunt zien hoe het bedrijf ervoor staat. QicsDashboards slaat hiermee een brug tussen de ruwe data in Exact Online en de kracht van data-analyse binnen Microsoft Power BI.

Lees meer

 • Lenna van den Haak

‘Handen uit de mouwen.’ Dat was de slogan van de Accountancy Expo die dinsdag 20 juni plaatsvond. Een gezegde waar Qics eer aan deed. De hele dag kwamen er geïnteresseerden langs om kennis te maken met QicsDashboards en QicsMilestones.

Lees meer

Katwijk – 15 maart 2018 – Softwarebedrijf Qics bedacht eind vorig jaar een app waarmee in slechts een paar klikken een administratie in Exact Online gekoppeld kan worden aan Microsoft Power BI. Met het prototype van deze Power BI connector voor Exact Online won Qics de Exact Live Hackathon. Nu is deze app onder de naam QicsDashboards verkrijgbaar in het Exact Online App Center. QicsDashboards vervult de behoefte van ondernemers om in één oogopslag te kunnen zien hoe het bedrijf er nu voor staat.

Lees meer

Eind 2017 wonnen wij de Exact Live Hackathon met QicsDashboards, onze Power BI connector voor Exact Online. De jury was onder de indruk van het gemak waarmee Microsoft Power BI aan Exact Online gekoppeld kan worden.

Lees meer

Qics is gisteren tot winnaar van de Exact Live Hackathon 2017 uitgeroepen in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens de hackathon waren 12 teams met in totaal meer dan 50 ontwikkelaars 30 uur lang live aan het programmeren. Het doel van de Hackathon is het stimuleren van innovatie: aan de teams werd gevraagd een werkende demo van een innovatieve applicatie te bouwen die integreert met Exact.  “Innovatie gaat om het optimaliseren van bestaande processen en technieken, evenals het ontwikkelen van nieuwe technieken.”, aldus Exact.

Lees meer

Op 14 en 15 november zal een team van Qics meedoen aan de Exact Hackathon tijdens Exact Live 2017 in Jaarbeurs Utrecht. 30 uur lang zal het team, bestaande uit Jacques, Ben, Mark en Eddy, werken aan een connector tussen Exact Online en Microsoft Power BI.

Lees meer

 • Mark Velthuijsen, Technisch directeur Qics

Als mensen aan maatwerk denken, roept dat toch vaak een negatieve associatie op. Maatwerk is duur, je krijgt nooit precies wat je hebben wilt, projecten lopen uit en je maakt je volledig afhankelijk van je leverancier. Toch is maatwerk in sommige situaties wél de juiste keuze en kan het juist het voordeel bieden dat nodig is om de concurrentie voor te blijven.

Lees meer

 • Mark Velthuijsen, Technisch directeur Qics

Agile (in het Nederlands betekent dit ‘behendig, lenig’) is een relatief nieuwe methode van software ontwikkeling. Hoewel veel principes die gebruikt worden bij agile software ontwikkeling ouder zijn, is de term ontstaan in 2001 toen een aantal ontwikkelaars het ‘agile manifest’ schreven.

Lees meer

 • Mark Velthuijsen, Technisch directeur Qics

Qics maakt al bijna 15 jaar maatwerk software voor haar klanten. Een groot deel van onze projecten heeft te maken met het onderling koppelen van twee of meer systemen. In de loop der jaren hebben we hier veel kennis en ervaring mee opgedaan. Maar hoe ga je nu om met integratie vraagstukken in de cloud?

Lees meer

Met Procs, het nieuwste product van Qics Hotel Software, krijgen hotels een tool in handen waarmee ze de kwaliteit van de dienstverlening aanzienlijk kunnen verbeteren. De eenvoudig te gebruiken software helpt zowel hoteliers als hotelmedewerkers met het uitvoeren van de dagelijkse operatie door alle taken en de daarbij behorende instructies vast te leggen en te monitoren.

Lees meer

Voor de realisatie van een software applicatie op maat, werken wij via de scrum methode. De scrum methode is een effectieve en tijdbesparende manier om software te ontwikkelen en behoort daarnaast tot de agile software ontwikkelmethode. Via de scrum methode kan op flexibele wijze een software product worden gemaakt. Wanneer de wensen voor het software product tussentijds wijzigen, dan heeft dit geen gevolgen voor de verdere ontwikkeling hiervan. Mede hierdoor is scrum een populaire manier van software ontwikkelen.

Lees meer

‘Agile software ontwikkeling’ is een verzamelnaam voor ‘agile’ software ontwikkelmethodes. Een voorbeeld van een agile software ontwikkelmethode is de scrum methode. Software die onder de Agile ontwikkelmethode vallen zijn aan de volgende kenmerken te herkennen:

Lees meer

atom
 • Oscar Zonneveld, manager BI

Een paar jaar geleden wisten weinig mensen nog wat het was, tegenwoordig hebben we het allemaal over data science en big data en zijn er zelfs hele opleidingen aan gewijd. Mede dankzij deze technische disciplines krijgen bedrijven steeds meer en beter inzicht in hun informatie.

Lees het volledige blog>


Joanknecht en Van Zelst QicsTime

Joanknecht & Van Zelst over de kracht van QicsTime

Joanknecht & Van Zelst is een trouwe klant van Qics. Het accounts- en belastingadvieskantoor gevestigd in Eindhoven gebruikt al bijna tien jaar QicsTime voor de urenregistratie en facturatie. ICT-manager Joost Kemps blikt tevreden terug en kijkt tegelijk ook verwachtingsvol vooruit: “Ik hoop dat QicsTime net zo goed blijft als dat het nu is en het pakket blijft mee ontwikkelen met de laatste technologieën.”

Lees het interview


GetWalk 2016

Getwalk 2016: QicsMilestones in 8 minuten

Qics blikt tevreden terug op deelname aan de allereerste editie van Getwalk. Het evenement, georganiseerd door DOCCO, vond op 13 januari jl. plaats in het NBC Congrescentrum Nieuwegein. Leveranciers kregen de kans hun ICT-oplossingen voor de accountant aan een zaal vol accountants te presenteren, zo ook Qics.

Lees meer en bekijk ook de pitch van Eddy Plasier.


Qics is met Assist Zorg genomineerd met 'Assist Planner' voor de Computable Awards in de categorie 'Digitale transformatie'. De jury roemt de software om de inzet van de nieuwste technologieën en de manier waarop de vaak complexe communicatiestromen die een zorgorganisatie kent, met Assist Planner worden vereenvoudigd.

Lees meer