Kennisartikelen en nieuws

  Qics is gisteren tot winnaar van de Exact Live Hackathon 2017 uitgeroepen in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens de hackathon waren 12 teams met in totaal meer dan 50 ontwikkelaars 30 uur lang live aan het programmeren. Het doel van de Hackathon is het stimuleren van innovatie: aan de teams werd gevraagd een werkende demo van een innovatieve applicatie te bouwen die integreert met Exact.  “Innovatie gaat om het optimaliseren van bestaande processen en technieken, evenals het ontwikkelen van nieuwe technieken.”, aldus Exact.

  Lees meer

   Op 14 en 15 november zal een team van Qics meedoen aan de Exact Hackathon tijdens Exact Live 2017 in Jaarbeurs Utrecht. 30 uur lang zal het team, bestaande uit Jacques, Ben, Mark en Eddy, werken aan een connector tussen Exact Online en Microsoft Power BI.

   Lees meer

    Voor de realisatie van een software applicatie op maat, werken wij via de scrum methode. De scrum methode is een effectieve en tijdbesparende manier om software te ontwikkelen en behoort daarnaast tot de agile software ontwikkelmethode. Via de scrum methode kan op flexibele wijze een software product worden gemaakt. Wanneer de wensen voor het software product tussentijds wijzigen, dan heeft dit geen gevolgen voor de verdere ontwikkeling hiervan. Mede hierdoor is scrum een populaire manier van software ontwikkelen.

    Lees meer

     ‘Agile software ontwikkeling’ is een verzamelnaam voor ‘agile’ software ontwikkelmethodes. Een voorbeeld van een agile software ontwikkelmethode is de scrum methode. Software die onder de Agile ontwikkelmethode vallen zijn aan de volgende kenmerken te herkennen:

     Lees meer

      Met Procs, het nieuwste product van Qics Hotel Software, krijgen hotels een tool in handen waarmee ze de kwaliteit van de dienstverlening aanzienlijk kunnen verbeteren. De eenvoudig te gebruiken software helpt zowel hoteliers als hotelmedewerkers met het uitvoeren van de dagelijkse operatie door alle taken en de daarbij behorende instructies vast te leggen en te monitoren.

      Lees meer

      • Mark Velthuijsen, Technisch directeur Qics

      Als mensen aan maatwerk denken, roept dat toch vaak een negatieve associatie op. Maatwerk is duur, je krijgt nooit precies wat je hebben wilt, projecten lopen uit en je maakt je volledig afhankelijk van je leverancier. Toch is maatwerk in sommige situaties wél de juiste keuze en kan het juist het voordeel bieden dat nodig is om de concurrentie voor te blijven.

      Lees meer

      • Oscar Zonneveld, manager BI

      Een paar jaar geleden wisten weinig mensen nog wat het was, tegenwoordig hebben we het allemaal over data science en big data en zijn er zelfs hele opleidingen aan gewijd. Mede dankzij deze technische disciplines krijgen bedrijven steeds meer en beter inzicht in hun informatie.

      Lees het volledige blog>


      • Mark Velthuijsen, Technisch directeur Qics

      Qics maakt al bijna 15 jaar maatwerk software voor haar klanten. Een groot deel van onze projecten heeft te maken met het onderling koppelen van twee of meer systemen. In de loop der jaren hebben we hier veel kennis en ervaring mee opgedaan. Maar hoe ga je nu om met integratie vraagstukken in de cloud?

      Lees meer

      Joanknecht & Van Zelst over de kracht van QicsTime

       Joanknecht & Van Zelst is een trouwe klant van Qics. Het accounts- en belastingadvieskantoor gevestigd in Eindhoven gebruikt al bijna tien jaar QicsTime voor de urenregistratie en facturatie. ICT-manager Joost Kemps blikt tevreden terug en kijkt tegelijk ook verwachtingsvol vooruit: “Ik hoop dat QicsTime net zo goed blijft als dat het nu is en het pakket blijft mee ontwikkelen met de laatste technologieën.”

       Lees het interview


       • Mark Velthuijsen, Technisch directeur Qics

       Agile (in het Nederlands betekent dit ‘behendig, lenig’) is een relatief nieuwe methode van software ontwikkeling. Hoewel veel principes die gebruikt worden bij agile software ontwikkeling ouder zijn, is de term ontstaan in 2001 toen een aantal ontwikkelaars het ‘agile manifest’ schreven.

       Lees meer

       Getwalk 2016: QicsMilestones in 8 minuten

        Qics blikt tevreden terug op deelname aan de allereerste editie van Getwalk. Het evenement, georganiseerd door DOCCO, vond op 13 januari jl. plaats in het NBC Congrescentrum Nieuwegein. Leveranciers kregen de kans hun ICT-oplossingen voor de accountant aan een zaal vol accountants te presenteren, zo ook Qics.

        Lees meer en bekijk ook de pitch van Eddy Plasier.


        Iets voor u?

        Bent u benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen? Wij denken graag met u mee.
        Neem contact op   

        Op de hoogte blijven?

        Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief.
        Aanmelden   

        Onze klanten

        Benieuwd naar ervaringen van bedrijven die u voor gingen?
        Bekijk onze referenties