Kennisartikelen en nieuws

  • Eddy Plasier

Katwijk, 13 juni 2019 – QicsMilestones, de cloudoplossing voor urenregistratie, planning en facturatie van softwarebedrijf Qics, is officieel door Twinfield gecertificeerd. Afgelopen week reisde Fred Wevers, partnermanager bij Twinfield, af naar Katwijk om het certificaat persoonlijk te overhandigen.

Lees meer

Softwarebedrijf Qics heeft afgelopen maand de hoogste partnerstatus, Gold Partner, van Microsoft ontvangen. Microsoft kent niet makkelijk deze status voor Gold Partner toe; wereldwijd gezien bereikt slechts één procent van de partners deze status. Qics heeft deze Gold Status zelfs voor twee competenties, ‘Datacenter’ en ‘Cloud Platform’, bereikt.

Lees meer

Met QicsDasboards hebben we het mogelijk gemaakt om uw cijfers geconsolideerd in Power BI te rapporteren, ook als deze administraties in verschillende valuta's worden gevoerd.

Lees meer

In opdracht van een 8-tal zorgbedrijven die haar cliënten 'Hulp bij Huishouden' aanbieden, ontwikkelen we met onze afdeling 'Maatwerk' een nieuwe cloudapplicatie waarmee we het proces van plannen, urenregistratie, facturatie en verloning met de nieuwste technieken automatiseren.

Lees meer

Voert u meerdere administraties in Exact Online en wilt u de financiële cijfers van twee of meer administraties samenvoegen voor rapportage-doeleinden? Dat kan in Power BI, met behulp van QicsDashboards.

Lees meer

Meer waarde halen uit data. Dat is een must voor ondernemers die hun onderneming jaarlijks willen zien verbeteren. Qics biedt u de oplossing. Met de ontwikkeling van QicsMilestones en QicsDahsboards (voor Exact Online) worden gegevens direct één op één doorgezet naar Power BI. Dit programma biedt overzicht in alle ruwe data die zijn ingevoerd.

Lees meer

‘Duidelijke dashboards en rapportages met Power BI voor Exact Online geeft de ondernemer sneller inzicht in de administratie’

Als ondernemer wilt u kunnen zien waar uw bedrijf staat. Dat kan met QicsDashboards in combinatie met Microsoft Power BI. QicsDashboards koppelt data van Exact Online aan Microsoft Power BI met als resultaat dat u in één oogopslag kunt zien hoe het bedrijf ervoor staat. QicsDashboards slaat hiermee een brug tussen de ruwe data in Exact Online en de kracht van data-analyse binnen Microsoft Power BI.

Lees meer

  • Lenna van den Haak

‘Handen uit de mouwen.’ Dat was de slogan van de Accountancy Expo die dinsdag 20 juni plaatsvond. Een gezegde waar Qics eer aan deed. De hele dag kwamen er geïnteresseerden langs om kennis te maken met QicsDashboards en QicsMilestones.

Lees meer

Katwijk – 15 maart 2018 – Softwarebedrijf Qics bedacht eind vorig jaar een app waarmee in slechts een paar klikken een administratie in Exact Online gekoppeld kan worden aan Microsoft Power BI. Met het prototype van deze Power BI connector voor Exact Online won Qics de Exact Live Hackathon. Nu is deze app onder de naam QicsDashboards verkrijgbaar in het Exact Online App Center. QicsDashboards vervult de behoefte van ondernemers om in één oogopslag te kunnen zien hoe het bedrijf er nu voor staat.

Lees meer

Eind 2017 wonnen wij de Exact Live Hackathon met QicsDashboards, onze Power BI connector voor Exact Online. De jury was onder de indruk van het gemak waarmee Microsoft Power BI aan Exact Online gekoppeld kan worden.

Lees meer

Qics is gisteren tot winnaar van de Exact Live Hackathon 2017 uitgeroepen in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens de hackathon waren 12 teams met in totaal meer dan 50 ontwikkelaars 30 uur lang live aan het programmeren. Het doel van de Hackathon is het stimuleren van innovatie: aan de teams werd gevraagd een werkende demo van een innovatieve applicatie te bouwen die integreert met Exact.  “Innovatie gaat om het optimaliseren van bestaande processen en technieken, evenals het ontwikkelen van nieuwe technieken.”, aldus Exact.

Lees meer

Op 14 en 15 november zal een team van Qics meedoen aan de Exact Hackathon tijdens Exact Live 2017 in Jaarbeurs Utrecht. 30 uur lang zal het team, bestaande uit Jacques, Ben, Mark en Eddy, werken aan een connector tussen Exact Online en Microsoft Power BI.

Lees meer

Voor de realisatie van een software applicatie op maat, werken wij via de scrum methode. De scrum methode is een effectieve en tijdbesparende manier om software te ontwikkelen en behoort daarnaast tot de agile software ontwikkelmethode. Via de scrum methode kan op flexibele wijze een software product worden gemaakt. Wanneer de wensen voor het software product tussentijds wijzigen, dan heeft dit geen gevolgen voor de verdere ontwikkeling hiervan. Mede hierdoor is scrum een populaire manier van software ontwikkelen.

Lees meer

‘Agile software ontwikkeling’ is een verzamelnaam voor ‘agile’ software ontwikkelmethodes. Een voorbeeld van een agile software ontwikkelmethode is de scrum methode. Software die onder de Agile ontwikkelmethode vallen zijn aan de volgende kenmerken te herkennen:

Lees meer

Met Procs, het nieuwste product van Qics Hotel Software, krijgen hotels een tool in handen waarmee ze de kwaliteit van de dienstverlening aanzienlijk kunnen verbeteren. De eenvoudig te gebruiken software helpt zowel hoteliers als hotelmedewerkers met het uitvoeren van de dagelijkse operatie door alle taken en de daarbij behorende instructies vast te leggen en te monitoren.

Lees meer

  • Mark Velthuijsen, Technisch directeur Qics

Als mensen aan maatwerk denken, roept dat toch vaak een negatieve associatie op. Maatwerk is duur, je krijgt nooit precies wat je hebben wilt, projecten lopen uit en je maakt je volledig afhankelijk van je leverancier. Toch is maatwerk in sommige situaties wél de juiste keuze en kan het juist het voordeel bieden dat nodig is om de concurrentie voor te blijven.

Lees meer

atom
  • Oscar Zonneveld, manager BI

Een paar jaar geleden wisten weinig mensen nog wat het was, tegenwoordig hebben we het allemaal over data science en big data en zijn er zelfs hele opleidingen aan gewijd. Mede dankzij deze technische disciplines krijgen bedrijven steeds meer en beter inzicht in hun informatie.

Lees het volledige blog>


  • Mark Velthuijsen, Technisch directeur Qics

Qics maakt al bijna 15 jaar maatwerk software voor haar klanten. Een groot deel van onze projecten heeft te maken met het onderling koppelen van twee of meer systemen. In de loop der jaren hebben we hier veel kennis en ervaring mee opgedaan. Maar hoe ga je nu om met integratie vraagstukken in de cloud?

Lees meer

Joanknecht en Van Zelst QicsTime

Joanknecht & Van Zelst over de kracht van QicsTime

Joanknecht & Van Zelst is een trouwe klant van Qics. Het accounts- en belastingadvieskantoor gevestigd in Eindhoven gebruikt al bijna tien jaar QicsTime voor de urenregistratie en facturatie. ICT-manager Joost Kemps blikt tevreden terug en kijkt tegelijk ook verwachtingsvol vooruit: “Ik hoop dat QicsTime net zo goed blijft als dat het nu is en het pakket blijft mee ontwikkelen met de laatste technologieën.”

Lees het interview


  • Mark Velthuijsen, Technisch directeur Qics

Agile (in het Nederlands betekent dit ‘behendig, lenig’) is een relatief nieuwe methode van software ontwikkeling. Hoewel veel principes die gebruikt worden bij agile software ontwikkeling ouder zijn, is de term ontstaan in 2001 toen een aantal ontwikkelaars het ‘agile manifest’ schreven.

Lees meer

GetWalk 2016

Getwalk 2016: QicsMilestones in 8 minuten

Qics blikt tevreden terug op deelname aan de allereerste editie van Getwalk. Het evenement, georganiseerd door DOCCO, vond op 13 januari jl. plaats in het NBC Congrescentrum Nieuwegein. Leveranciers kregen de kans hun ICT-oplossingen voor de accountant aan een zaal vol accountants te presenteren, zo ook Qics.

Lees meer en bekijk ook de pitch van Eddy Plasier.