Een toekomstbestendige IT-infrastructuur? Zo maak je de juiste keuzes

In een eerdere blog deelden we de drie handvatten om meer capaciteit te creëren in je organisatie: draagvlak, commitment en structuur. Nu is het tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Dan moet je ook keuzes gaan maken over de technologie die je wilt gebruiken. In dit blog vertelt Mark Velthuijsen, technisch directeur bij Qics, hoe je de juiste keuzes maakt.

1 Volg de algemene ontwikkelingen

Natuurlijk hoef je geen diepgaande kennis te hebben van allerlei technologische hoogstandjes, maar je moet wel enig idee hebben wat er in de wereld van ICT te koop is en welke kant de ontwikkelingen opgaan. Hoe stoom je je bedrijf klaar voor de digitale transformatie? Hoe ga je de beoogde voordelen van de cloud steeds beter benutten? En hoe haal je meer waarde uit je data?

2 Volg de ontwikkelingen bij de leveranciers die je uitnodigt

Het is ook handig om, naast de algemene technische ontwikkelingen, bij te houden wat de ontwikkelingen zijn bij de leveranciers die je uitnodigt. Hoe innovatief zijn zij? Vraag ze gerust naar hun plannen. Hebben ze geen plannen en zijn ze een beetje ingesuft of zitten ze vol energie en innovatieve ideeën?

3 Richting is belangrijker dan het tempo

Als het goed is, ga je een relatie voor langere tijd aan met je softwareleverancier. Dan is het wel slim om te weten of hun plannen in lijn zijn met waar jij naar toe wil met je organisatie. Maak daarom eerst een keuze voor platform en architectuur en heb een duidelijke visie over waar je heen wilt met je organisatie. Ga daarna pas dat plaatje inkleuren met mogelijke leveranciers. Want als je kiest voor een leverancier die een andere richting op gaat dan waar jij heen wilt, win je daar niet veel mee. Kies richting voor je een beslissing neemt. Het is beter om een half jaar later live te gaan met je nieuwe applicatie, dan dat je achteraf bedenkt dat je op de verkeerde trein bent gesprongen.

4 Zorg voor een realistische kijk op de kosten

De overstap naar de cloud brengt allerlei voordelen met zich mee, zoals de flexibiliteit, schaalbaarheid, compliance, security, continuïteit en niet te vergeten het betaalmodel. Tegelijkertijd maakt de cloud het applicatielandschap ook een stuk complexer. Hoe kun je nu optimaal profiteren van die voordelen en wat betekent dat voor je portemonnee?

Meer weten?

Wij hebben jarenlange ervaring met het bouwen van maatwerksoftware en het implementeren van standaardsoftware. Maar wij kijken verder dan alleen de applicaties die wij leveren. Zoek je advies bij het kiezen van een passend CRM-systeem of boekhoudpakket, wil je meer weten over migreren naar de cloud of heb je behoefte aan een architectuurplan voor de toekomst? Ook daarbij helpen we je graag. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Neem nu contact op

Interessant artikel? Deel het!

Vond u dit een interessant artikel? Deel het dan op deze social media: