Nieuw: Consolideren in Power BI met meerdere valuta's

Voert u meerdere administraties in Exact Online en wilt u de financiële cijfers van twee of meer administraties die in verschillende valuta's gevoerd worden, samenvoegen voor rapportage-doeleinden? Vanaf nu kan dat in Power BI, met behulp van QicsDashboards.

Meld u nu aan en zie vandaag nog uw cijfers in Power BI! Probeer het de eerste 30 dagen gratis.

QicsDashboards


Met QicsDashboards koppelt u uw Exact Online administratie eenvoudig aan Microsoft Power BI. U krijgt dan kant en klare financiële rapporten in Power BI die u naar eigen wens kunt aanpassen en uitbreiden. Voorheen werd er voor iedere administratie een apart rapport gegenereerd, maar vanaf nu kunt u met QicsDashboards de cijfers van meerdere administraties samenvoegen in één Power BI rapport.

Meerdere valuta's consolideren


Bij het koppelen van meerdere Exact Online administraties, biedt QicsDashboards de mogelijkheid om de gegevens samen te voegen met de gegevens van een andere Exact Online administratie. U kunt dan één administratie als 'hoofddivisie' markeren. De rapportagevaluta en de koersen van deze hoofddivisie worden dan als basis gebruikt om de gegevens uit andere administraties om te rekenen.

Een voorbeeld

Stel u heeft drie administraties. Administratie 1 wordt in Euro's gevoerd, administratie 2 in Dollars en administratie 3 in de Japanse Yen. U wilt de geconsolideerde cijfers rapporteren in Euro's. In QicsDashboards geeft u aan dat administratie 1 de hoofddivisie is. In die administratie moet u dan de koersen bijhouden waarmee de Dollars en de Yen kunnen worden omgerekend. In Power BI kunt u kiezen van welke administratie(s) u de cijfers wilt zien. Selecteert u administratie 2, dan ziet u de cijfers in Dollars. Selecteert u zowel administratie 1 als administratie 2, dan ziet u de geconsolideerde cijfers in Euro's. De Dollar-bedragen worden dan automatisch tegen de geldende koersen omgerekend.

Proberen?


Wilt u de kracht van Power BI gebruiken om uw (geconsolideerde) cijfers visueel aantrekkelijk te kunnen rapporteren en analyseren? Klik dan op ‘Direct aan de slag’ en ervaar het gemak vandaag nog. Het gebruik van QicsDashboards is de eerste 30 dagen gratis.