Power BI, de Microsoft tool voor de moderne ondernemer

Meer waarde halen uit data. Dat is een must voor ondernemers die hun onderneming jaarlijks willen zien verbeteren. Qics biedt u de oplossing. Met de ontwikkeling van QicsMilestones en QicsDahsboards (voor Exact Online) worden gegevens direct één op één doorgezet naar Power BI. Dit programma biedt overzicht in alle ruwe data die zijn ingevoerd.

Maar wat is Microsoft Power BI eigenlijk en waarom raden wij u aan om het te gebruiken? In onderstaand artikel legen we uit wat Power BI is, wat u ermee kunt en waarom het ideaal is voor de moderne ondernemer.

Wat is Power BI
Power BI is een interactieve tool voor het visualiseren van data. Denk hierbij aan prachtig vormgegeven rapporten en dashboards waarmee een gebruiker kan ‘inzoomen’ op ieder gewenst aandachtsgebied.

Een onmisbare tool dus voor ondernemers die meer waarde uit hun data willen halen. En dat is nu net wat Qics aan een moderne ondernemer wil meegeven. Met Power BI (en een beetje hulp van Qics) kunt u uw bedrijfsgegevens analyseren en direct actie ondernemen indien nodig. Power Bi geeft real time inzicht in de resultaten van uw bedrijf en presenteert dat op een moderne manier.

Uiteraard moet u Power BI wel voeden met data en dat kan knap lastig zijn als uw gegevens in een ander softwarepakket staan. Juist dat stukje ( het synchroniseren van data uit uw softwarepakket met Power BI) kunnen wij voor u erg gemakkelijk maken.

Houdt u uw administratie bij in Exact Online? Met QicsDashboards kunt u uw gegevens uit Exact Online doorzetten naar Power BI. Dat gaat heel simpel, u kunt uw administratie zelf aansluiten via:

https://www.qics.nl/power-bi/

Werkt u met QicsMilestones? Dan kunt u deze gegevens direct koppelen met Power BI. Lees meer over de mogelijkheden op:

https://www.qicsmilestones.nl/power-bi/

Reviews
Dat wij enthousiast zijn zal u niet verbazen, maar gelukkig delen wij deze mening met het vooraanstaande onderzoeksbureau Gartner. Gartner zette Microsoft met de Power BI tool rechts bovenaan in hun 'Magical Quadrant' van business intelligence. Dit omdat Gartner na een analyse van de markt beoordeelt dat Microsoft in 2018 de meest uitgebreide visie voor Business Intelligence en Analytics heeft en ook nog in staat is om deze visie om te zetten in een zeer gebruikersvriendelijk product.

Zie https://info.microsoft.com/ww-landing-gartner-bi-analytics-mq-2018.html

Meer over Power BI
De komende tijd zullen we meer artikelen schrijven over Power BI en wat de voordelen zijn om ermee te werken. Houd de nieuwsbrief en de website in de gaten voor follow-ups. Bent u al enthousiast geworden en wilt u persoonlijk meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.