Onze geschiedenis

Eddy Plasier en Mark Velthuijsen zijn gespecialiseerd in het bedenken en bouwen van maatwerksoftware voor de zakelijke dienstverlening. Na jarenlang als collega’s bij een Exact Partner gewerkt te hebben, begon het idee van een eigen softwarebedrijf te kriebelen. In 2000 besloot het duo dan ook om de sprong te wagen en hebben zij Qics ‘Quality in Custom Software’ opgericht. Het werd een vliegende start: In 2001 wonnen zij een regionale starterswedstrijd en behaalde Qics de titel ‘starter van het jaar’.

In de eerste jaren bouwt Qics maatwerkapplicaties “zoals de klant het wil”. Uiteindelijk werd de behaalde omzet uit maatwerk in productontwikkeling geïnvesteerd en zag QicsTime in 2004 het levenslicht. Om de productontwikkeling door te kunnen zetten, werd er een vestiging in Slowakije opgericht. Door de jaren heen heeft Qics zich gespecialiseerd in administratieve bedrijfssoftware voor de zakelijke dienstverlening en zijn er een aantal producten bijgekomen, zoals QicsAnalytics, QicsPlanner, QicsMilestones en Procs. Stuk voor stuk producten die de gebruiker ervan ondersteunen bij het efficiënt uitvoeren van bedrijfsprocessen.

Omdat Qics vanwege het succes steeds groter werd, voegde Jacob den Houting zich in 2008 bij de directie. Vandaag de dag bouwt Qics nog steeds betrouwbare en innovatieve maatwerkapplicaties voor zijn tevreden klanten. Qics zal blijven investeren om het allerbeste te kunnen blijven bieden. Nu en in de toekomst.