RIS – de administratieve kracht achter Sawadee Reizen

Sawadee Reizen is een reisorganisatie met avontuurlijke groepsreizen naar Afrika, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, het Verre Oosten en Nieuw-Zeeland. Bij het organiseren van dit soort reizen komt veel administratief werk kijken, waar geen standaard software voor bestaat. Om deze reden heeft Sawadee ons gevraagd het Reis Informatie Systeem (RIS) te bouwen.

De reizen die in RIS worden aangemaakt, worden direct op de website gepubliceerd. Daarnaast kunnen reizigers zich via de website voor een reis aanmelden. Alle aanmeldingen en de daarbij gewenste opties worden vervolgens in RIS geregistreerd.

Verder regelt RIS:

  • De planning voor vluchten, hotels en maaltijden welke vervolgens in RIS worden geregistreerd.
  • De vooruitbetalingen, annuleringen, reserveringen en facturen.
  • De communicatie naar de klanten toe, zoals een reminder dat een reiziger een maand voor vertrek zijn/haar inentingen niet mag vergeten.
  • De communicatie met haar buitenlandse agenten, zoals wie er wanneer, aan welke excursie meedoen.

Software-integratie

Naast het ontwikkelen van de applicatie zelf, hebben we ook voor de software-integratie met andere pakketten gezorgd:

  • Een koppeling met Exact Globe voor de financiële administratie.
  • Een koppeling met de website van Sawadee, zodat boekingen op de website automatisch in RIS terechtkomen. En andersom: nieuwe reizen uit RIS worden direct op de website gepubliceerd.

Sawadee en Qics werken continu samen aan verdere uitbreiding van RIS. Op deze manier kan Sawadee blijven voldoen aan de flexibiliteit die klanten verlangen.

Maarten van Berkel, Sawadee: "RISS, dat in 2003 is ontwikkeld, is allang geen simpel reserveringssysteem
meer. Door de jaren heen zijn er veel elementen bijgekomen." Lees het interview>

Heeft u zelf een idee voor een goed softwareproduct en heeft u advies of hulp nodig om dit idee te realiseren? Neem dan contact met ons op. Lees hier hoe wij te werk gaan.

Schermafbeeldingen van de applicatie