Security specialist

Security specialist

Over Qics

Wij zijn expert in het ontwikkelen van SaaS-oplossingen en gebruiken de nieuwste cloudtechnologieën voor moderne en professionele oplossingen.

Maar we zijn meer dan alleen een softwareleverancier: Qics is ook de kennispartner die onze klanten bijstaat met business consultancy, business intelligence en support. Wij kennen de branches en de processen van onze klanten heel goed. We begrijpen hoe onze oplossingen optimaal ingezet kunnen worden bij onze klanten.

Wij werken met ruim 80 gezellige en professionele collega’s vanuit onze vestigingen in Nederland, Denmarken en Slowakije.

Over de rol

Ben jij een professional met een passie voor ICT en beveiliging? Als Security Specialist bij Qics ben jij de beschermer van onze software, systemen en gegevens. Met jouw diepgaande kennis van beveiligingsprincipes en best practices, inclusief expertise in ISO 27001- en NEN 7510-normen, speel je een cruciale rol in onze groeiende organisatie.

Taken en verantwoordelijkheden:

Beveiligingsrisicoanalyse: Je identificeert kwetsbaarheden in onze software en systemen door uitgebreide beveiligingsanalyses en audits uit te voeren, waarbij je zorgt voor naleving van ISO 27001- en NEN 7510-certificeringen.

 • Beheer van cloudomgeving: Je bent verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van onze Microsoft Azure-cloudomgeving, waarbij je de hoogste beveiligingsnormen waarborgt.
 • Respons op beveiligingsincidenten: In geval van beveiligingsincidenten onderneem je actie. Je identificeert de oorzaken en implementeert maatregelen om toekomstige incidenten te voorkomen.
 • Beleidsontwikkeling: Jouw input is essentieel bij het ontwikkelen en implementeren van beveiligingsbeleid en procedures binnen Qics, waarbij altijd rekening wordt gehouden met toepasselijke normen.
 • Beveiligingsbewustzijn: Als voorvechter van veiligheid bevorder je het bewustzijn van beveiligingskwesties en voorzie je medewerkers van trainingen in beveiligingspraktijken op basis van ISO 27001- en NEN 7510-normen.
 • Samenwerking: Je werkt nauw samen met onze ontwikkelingsteams, consultants en systeembeheerders om beveiliging te integreren in het softwareontwikkelingsproces en de infrastructuur. Je rapporteert rechtstreeks aan de Technisch Directeur.
 • Onderzoek naar nieuwe bedreigingen: Je blijft op de hoogte van de laatste beveiligingstrends en -technologieën, waarbij je onze beveiligingsinfrastructuur continu verbetert.
Functievereisten

Je hebt minimaal een HBO-opleidingsniveau, bij voorkeur op het gebied van cyberbeveiliging, informatietechnologie of een gerelateerd vakgebied.

 • Een uitstekende beheersing van zowel het Nederlands als het Engels, zowel mondeling als schriftelijk, is vereist.
 • Aantoonbare ervaring en diepgaande kennis van beveiligingsprincipes, beveiligingstechnologieën en best practices.
 • Je hebt ervaring in het beheren en beveiligen van Microsoft Azure-cloudomgevingen.
 • Kennis van nalevingsnormen en -regelgeving met betrekking tot gegevensbeveiliging, waaronder ISO 27001- en NEN 7510-normen, is essentieel.
 • Sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden, met het vermogen om potentiële risico's proactief te identificeren.
 • Persoonlijke integriteit, uitstekende communicatieve vaardigheden en een klantgerichte houding zijn essentiële kwaliteiten voor deze rol.
 • Certificeringen op het gebied van cyberbeveiliging (bijv. CISSP, CISM) zijn een pluspunt.
Het aanbod

Bij Qics bieden we je een uitdagende en zelfstandige positie binnen een ambitieus team. We hechten waarde aan jouw persoonlijke ontwikkeling en ondersteunen je graag bij het bijhouden van branchegerelateerde kennis. Je krijgt de kans om je vaardigheden en expertise verder te ontwikkelen in een dynamische werkomgeving.

Naast een competitief salaris (indicatie: €50.000 - €60.000 per jaar), bieden we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder ruime studiemogelijkheden.

Geïnteresseerd?

Ben je klaar voor deze uitdagende rol als Security Specialist bij Qics? Stuur dan je motivatie en CV naar Mark Velthuijsen (m.velthuijsen@qics.nl). We nemen zo snel mogelijk contact met je op om het sollicitatieproces toe te lichten en een afspraak in te plannen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.