Main Capital Partners investeert in Qics

Main Capital Partners investeert in Qics

14-12-2021

Den Haag, 14 december 2021 - Software-investeerder Main Capital Partners heeft een meerderheidsbelang verworven in Qics. Qics is een leidende aanbieder in Professional Services Automation (PSA). Met slimme SaaS-oplossingen voor planning, urenregistratie, facturatie en business intelligence ondersteunt Qics zakelijke dienstverleners en zorgbedrijven in hun digitale transformatie.

Qics is de tweede investering vanuit het in oktober gelanceerde fonds ‘Main Foundation I’, bestemd voor veelbelovende softwarebedrijven. De investering in Qics is een indicatie van het vertrouwen in zowel de Professional Services Automation-markt, als in de werkwijze van Qics. “De PSA-softwaremarkt biedt diverse groeimogelijkheden op nationaal en internationaal niveau”, verklaart Ivo van Deudekom, Senior Investment Manager bij Main.  “Qics weet als geen ander welke processen essentieel zijn voor het businessmodel van haar klanten. Deze kennis is volledig ingebed in de producten en de organisatie. Vanuit onze marktonderzoeken zien wij veel mogelijkheden voor Qics in zowel aanpalende verticals als nieuwe geografieën.”

Autonome groei en selectieve acquisitie

Qics en Main zullen zich gezamenlijk inzetten om verdere autonome groei te realiseren binnen de verschillende segmenten in de markt voor PSA-software. Daarnaast zal een selectieve buy-and-build-strategie worden toegepast om de positie in de bredere projectmanagementmarkt te versterken. Het huidige managementteam, bestaande uit CCO Eddy Plasier, CTO Mark Velthuijsen, COO Jacob den Houting en product owner Marek Vaculčiak, blijft aan boord en investeert in Qics.

Eddy Plasier, CCO Qics: “We kijken ernaar uit om de handen ineen te slaan met Main. Door onze technische en commerciële expertise te bundelen met de kennis en internationale ervaring van Main, kunnen we Qics uitbouwen tot een leidende softwareaanbieder in de PSA-markt, zowel in Nederland als daarbuiten. We zien Main als een strategische partner met een goede visie om de ambitieuze groeiplannen en verdere professionalisering van ons bedrijf te realiseren.”

Qics

Qics, opgericht in 2000, heeft circa 30 medewerkers die vanuit kantoren in Katwijk en Slowakije ruim 300 klanten bedienen in binnen- en buitenland. Tot de klantenbasis behoren zakelijke dienstverleners in accountancy (zoals Lansigt Accountants en Belastingadviseurs en Vermetten Accountants en Adviseurs), consultancy (zoals Verdonck, Klooster &  Associates en Atriumgroep), IT (zoals Wunderman Thompson Commerce en Ximedes) en in de zorgsector (zoals Vierstroom Hulp Thuis en Florein Zorg).

Drie SaaS-oplossingen staan centraal in het portfolio van Qics: QicsMilestones, QicsDashboards en Assist Planner. QicsMilestones ondersteunt het proces van plannen, uren(tijd)registreren en het factureren bij zakelijke dienstverleners. Met QicsDashboards worden Exact Online dashboards gemaakt op basis van Microsoft Power BI. Assist Planner wordt ingezet door organisaties die hulp bij het huishouden of flexibel werk in de zorg bieden. De software van Qics heeft momenteel 17.000 gebruikers. Alle producten onderscheiden zich door gebruiksvriendelijkheid, efficiënt en aantrekkelijk design en internationale schaalbaarheid.

Main Capital Partners

Main Capital Partners is een toonaangevende software-investeerder in de Benelux, DACH en de Nordics. Main heeft bijna 20 jaar ervaring in het versterken van softwarebedrijven en werkt nauw samen met management teams van haar portfolio bedrijven als een strategische partner, om duurzame groei te realiseren en excellente software groepen te bouwen. Main telt ruim 45 medewerkers en heeft kantoren in Den Haag, Stockholm en Düsseldorf. Sinds oktober 2021 heeft Main ruim 2,2 miljard euro onder beheer. Main heeft geïnvesteerd in meer dan 120 softwarebedrijven. Deze bedrijven creëren werkgelegenheid voor ongeveer 4.000 werknemers.