Qics breidt uit naar de Scandinavische markt met de overname van het Deense Projectflow

Qics breidt uit naar de Scandinavische markt met de overname van het Deense Projectflow

20-02-2024

Den Haag, 20 februari 2024 - Qics, een toonaangevende Nederlandse leverancier van automatisering voor professionele dienstverlening (PSA), kondigt de overname aan van ProjectFlow, een Deense softwareleverancier voor Project- en Portfoliomanagement (PPM). De combinatie van de twee bedrijven in aangrenzende verticale markten zal resulteren in een markt leidend aanbod in Noordwest-Europa, wat een solide basis vormt voor verdere internationalisatie. Deze overname markeert de eerste add-on acquisitie voor Qics sinds het aangaan van de strategische samenwerking met Main Capital Partners ("Main") 2 jaar geleden.

ProjectFlow, opgericht in 1999 en gevestigd in Odense, Denemarken, ontwikkelt en levert een project- en portfoliomanagementtool, genaamd ProjectFlow 365, aan klanten in zowel Denemarken als Noorwegen. ProjectFlow heeft meer dan 80 klanten, waarvan ongeveer twee derde actief is binnen de publieke sector. De overige klanten zijn actief in verschillende sectoren. Tot het klantenbestand van ProjectFlow behoren entiteiten zoals de gemeente Kopenhagen, BITZER Electronics A/S, GLS en de Deense belastingdienst. Het bedrijf telt momenteel 16 FTE.

Qics, een Nederlands softwarebedrijf met het hoofdkantoor in Katwijk, Nederland, en een ontwikkelingskantoor in Slowakije, is een toonaangevende leverancier van PSA-software (Professional Services Automation). Met meer dan 350 klanten, waaronder ICT- en SaaS-bedrijven zoals xxllnc en BCS, accountancy-klanten zoals Joanknecht en Londen & Van Holland en bedrijven in de gezondheidszorg zoals Proteion en Vierstroom Hulp Thuis, stelt Qics zakelijke dienstverleners en bedrijven in de gezondheidszorg in staat om hun digitale transformatie te realiseren door middel van slimme SaaS-oplossingen die planning, tijdregistratie, facturatie en business intelligence omvatten. Qics telt meer dan 30 fulltime werknemers, loopt voorop in PSA markt en bevordert efficiëntie én innovatie voor zijn diverse klantenbestand.

Wederzijds uitwisselbare productpakketten

Qics en ProjectFlow zijn een strategische samenwerking aangegaan, waarbij ze hun complementaire PSA- en PPM-productpakketten bundelen tot één Projectmanagement suite. Deze samenwerking integreert de schaalbare software van ProjectFlow, bekend om haar flexibiliteit met modules zoals documentbeheer en haar integratie met Jira, en nauw verweven met Microsoft Office. Dit wordt gecombineerd met de schaalbare best-of-breed oplossingen van Qics op het gebied van tijdregistratie, planning, facturatie en business intelligence. De overname van ProjectFlow biedt niet alleen aanzienlijke cross-sell mogelijkheden doordat Qics' modules zoals facturatie en business intelligence direct beschikbaar zullen zijn voor het klantenbestand van ProjectFlow en vice versa. Deze synergie versterkt tevens de algehele oplossingssuite, die zowel interne als externe Projectmanagement behoeften binnen de Project Portfoliomanagement-sector afdekt. Deze strategische zet positioneert Qics voor aanzienlijke groei en innovatie te midden van het competitieve ICT- en SaaS-klantenlandschap.

Marktleidende speler in Noordwest-Europa

Door de sterke positie van ProjectFlow op de Deense markt voor Project Portfoliomanagement Software te combineren met de gevestigde positie van Qics in Nederland, is het gecombineerde bedrijf klaar om uit te groeien tot een belangrijke speler op het gebied van Projectmanagement in de Benelux en Scandinavië. De geografische aanwezigheid van Qics biedt ProjectFlow de kans om haar aanwezigheid in de Benelux uit te breiden en zo voordeel te halen uit de hoge adoptiegraad van Microsoft. Bovendien kan de gecombineerde groep profiteren van Main's expertise in internationalisatie en schaalbaarheid van verkoop binnen een uitgebreid internationaal kader.

Karsten Ley Poulsen, CEO van ProjectFlow, zegt: "De strategische samenwerking met Qics betekent een spannend hoofdstuk voor ProjectFlow. We kijken ernaar uit om onze schaalbare project- en portfoliomanagementtool te integreren met de best-of-breed oplossingen van Qics en zo een krachtig aanbod te creëren voor onze klanten. Deze samenwerking vergroot niet alleen ons marktbereik, maar ook ons vermogen om innovatieve oplossingen te bieden in de projectmanagement-sector."

Eddy Plasier, CEO van Qics, voegt toe: "De overname van ProjectFlow versterkt het huidige aanbod van Qics en positioneert ons goed voor verdere groei in ICT, SaaS en andere gespecialiseerde markten in zowel Nederland als in Scandinavië. We kijken ernaar uit om samen met hun enthousiaste team te werken aan moderne oplossingen voor projectmanagement in de breedste zin van het woord en zijn ervan overtuigd dat ons gezamenlijke klantenbestand zal profiteren van deze samenwerking."

Ivo van Deudekom, Investment Director bij Main sluit af: "De strategische stap markeert een natuurlijke progressie voor Qics, waarbij de projectmanagement capaciteiten uitbreiden naar Project Portfoliomanagement (PPM) en ook de Scandinavische landen betreden. De synergiën tussen Qics en ProjectFlow zijn duidelijk zichtbaar in de zeer complementaire functionaliteiten, klantenbestanden en geografische focus. Deze overname creëert een krachtige combinatie, klaar om innovatieve oplossingen te leveren en onze aanwezigheid in het Projectmanagement landschap te versterken. Tot slot maakt Qics gebruik van de software van ProjectFlow voor de integratie van beide organisaties, wat we beschouwen als een blauwdruk voor andere bedrijven met buy-and-build strategieën. We zijn enthousiast over de mogelijkheden die deze samenwerking met zich meebrengt en kijken uit naar de groei en het succes dat ze zal opleveren."