Wat is QicsDashboards?

QicsDashboards is een synchronisatieservice tussen Exact Online en Microsoft Power BI. Naast deze synchronisatie genereert QicsDashboards ook voorgedefinieerde rapporten en een zeer gebruiksvriendelijk datamodel in Power BI. Je kunt QicsDashboards zelfs de cijfers van meerdere administraties samenvoegen in één Power BI rapport. Werk je met meerdere valuta's? Geen probleem, bij consolidatie rekenen we alles terug naar de rapportage-valuta.

Kortom, met QicsDashboards kun je binnen een paar klikken gebruikmaken van de kracht van Power BI in combinatie met de gegevens uit je eigen Exact Online administratie.

Exact Online + QicsDasboards + Power BI = Analytics as a Service

FAQ

In 3 stappen uw cijfers in Microsoft Power BI

1

Activeer je administratie

Log in met uw Exact Online account en activeer de administratie die je aan Power BI wilt koppelen.

Inloggen

2

Koppel je Power BI account

Bepaal in welke Power BI omgeving de dashboards moeten worden geplaatst.

3

Bekijk je cijfers
De gegevens worden automatisch geladen in Power BI. Als het laden is afgerond, ontvangt u een e-mail en kun je direct aan de slag.

De inzichten je nodig hebt

Gebruik de kracht en de gebruikersvriendelijkheid van Power BI om zelf rapporten en analyses te maken. Het is met QicsDashboards zelfs mogelijk de cijfers van meerdere administraties samenvoegen in één Power BI rapport.

Kant en klaar

Ga direct aan de slag met de financiële rapporten die we klaarzetten zoals: winst en verliesrekening, balans, omzet per klant, betaaltermijn, openstaande posten en prognoses. Je hebt geen technische kennis nodig.

Altijd up-to-date

Kijk altijd naar de laatste cijfers, vanaf het hoogste niveau tot aan het kleinste detail. We synchroniseren de Exact Online administratie meerdere keren per dag met Power BI.

 • Wat is QicsDashboards?

  Het gebruik van QicsDashboards is de eerste 30 dagen gratis. Na deze periode hanteren wij de volgende prijzen (exclusief btw):

  Voor de module 'Financieel':

  • Voor de eerste 5 administraties betaalt u € 58,- per administratie per maand.
  • Voor de 6e t/m de 20e administratie betaalt u € 34,- per administratie per maand.
  • Voor de 21e t/m de 50e administratie betaalt u € 22,50 per administratie per maand.
  • Wilt u meer dan 50 administraties aansluiten dan maken we graag een voorstel op maat voor u.

  Voor de module 'Verkooporders':

  • Voor de eerste 5 administraties betaalt u € 46,- per administratie per maand.
  • Voor de 6e t/m de 20e administratie betaalt u € 34,- per administratie per maand.
  • Voor de 21e t/m de 50e administratie betaalt u € 22,50 per administratie per maand.
  • Wilt u meer dan 50 administraties aansluiten dan maken we graag een voorstel op maat voor u.

  De module 'Verkooporders' kan alleen in combinatie met de module 'Financieel' worden afgenomen.

  We hanteren een Fair Use Policy: voor zeer grote administraties (met meer dan 1.000.000 mutaties en/of meer dan 3.000 mutaties per dag) behouden we ons het recht voor om, in overleg, een aanvullend maandbedrag in rekening te brengen.

 • Welke Power BI licentie heb ik nodig?

  U heeft een Power BI Pro licentie nodig. Beschikt u nog niet over een Power BI Pro account? Geen probleem, u kunt hier een gratis account aanmaken die 30 dagen geldig is. Na deze periode heeft u een Power BI Pro licentie nodig à € 8,40 per gebruiker per maand (exclusief btw).

 • Wat voegt QicsDashboards toe aan de gegevens uit Exact Online?

  QicsDashboards voegt velden toe die u direct in rapporten kunt gebruiken, zoals ‘Bedrag Vorig Jaar’ of ‘Bedrag Budget vs Realisatie’. QicsDashboards haalt niet alleen de ‘ruwe’ gegevens uit Exact Online op, maar maakt er een datamodel van wat eenvoudig te begrijpen is. We presenteren dus tabellen, velden en voorberekende waardes die helemaal gericht zijn op het kunnen maken van rapportages.

 • Wanneer kan ik de cijfers uit Exact Online zien in Power BI?

  Afhankelijk van de omvang van uw administratie kan het 5 minuten tot 3 uur duren voordat we de gegevens voor de eerste keer in Power BI hebben geladen. We houden u tijdens het laden op de hoogte van de voortgang. Zodra de cijfers klaar staan, laten wij het u per e-mail weten. Nadat de gegevens geladen zijn, werken we ze 8 keer per dag bij.

 • Welke gegevens worden opgehaald uit Exact Online

  Voor de module 'Financieel' halen we de financiële gegevens (financiële boekingen, openstaande posten debiteuren/crediteuren) en de daaraan gerelateerde stamgegevens op. 

  Voor de module 'Verkooporders' halen we orders, orderregels, facturen en factuurregels en de daaraan gerelateerde stamgegegevens op.

 • Hoe vaak worden de gegevens ververst?

  We werken de gegevens in Power BI acht keer per dag bij. Boekingen die u maakt in Exact Online zijn dus snel zichtbaar in Power BI. Sommige gegevens, zoals bijvoorbeeld kostenplaatsen, werken we één keer per dag bij.

 • Worden er ook gegevens weggeschreven in Exact Online?
 • Kan ik eigen gegevens toevoegen aan Power BI?

  Ja, dat kan met behulp van Power BI Desktop. We hebben wel uw IP-adres nodig, om in de database aan te geven dat er gegevens vanuit uw IP-adres toegevoegd mogen worden aan de database. Gegevens die u zelf toevoegt, worden overigens niet teruggeschreven naar Exact Online maar dienen alleen voor rapportagedoeleinden.

 • Wat is de opzegtermijn van een betaald abonnement?

  We hanteren een opzegtermijn van één maand.

 • Wat gebeurt er als ik besluit de proefperiode van 30 dagen niet te verlengen?
  Indien u besluit om na de gratis proefperiode van 30 dagen niet door te gaan met QicsDashboards, worden de gegevens in Power BI niet meer aangevuld met nieuwe data. 30 dagen na het aflopen van de proefperiode worden de rapporten en de bijbehorende data verwijderd. Tot die tijd kunt u de Power BI rapporten, inclusief data, via Power BI downloaden.
 • Hoe gaat QicsDashboards om met de data van haar klanten?
  U bent en blijft eigenaar van de data. U kunt te alle tijden via Power BI de rapporten, inclusief de data downloaden. Wanneer u geen gebruik meer wilt maken van onze dienst, verwijderen wij de data 30 dagen na de einddatum van het contract. Op uw verzoek kunnen we deze data ook voor dit tijdstip verwijderen.
 • Kan Qics mijn rapporten en dashboards bekijken?

  Nee, dat kunnen we niet. We hebben alleen via de API toegang tot Power BI, niet als gebruiker. We gebruiken de API alleen om gegevens weg te schrijven in de database van Power BI.

 • Waar worden mijn gegevens fysiek opgeslagen?
  Wij slaan de gegevens op in het streng beveiligde Microsoft Azure datacenter in Nederland.
 • Hoe zijn de gegevens beveiligd?
  • Wij slaan geen inlognamen en wachtwoorden op van Exact Online en van Microsoft Power BI.
  • Uw gegevens worden in een aparte database opgeslagen op het Microsoft Azure platform, met database-encryptie. Deze database is op IP adres en met een versleuteld wachtwoord beveiligd.
  • De toegang tot de Power BI database is vergrendeld met een geëncrypt wachtwoord.
  • QicsDashboards communiceert alleen over HTTPS. Het veiligste protocol op internet.
  • Lees meer over ons Privacy statement en informatie beveiligingsbeleid.