Digitaal innoveren in 2021 doe je zo

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer voorbij. In het jaar dat achter ons ligt, hebben we bij Qics heel wat blogs geschreven over innovatie, migreren naar de cloud, nieuwe businessmodellen, software-integratie, business intelligence en de organisatorische kant van ‘veranderen’ in het algemeen. Misschien is dit een mooi moment om je plannen voor 2021 eens te toetsen aan de belangrijkste adviezen. In dit blog zetten we alles nog even op een rijtje.

Denk na over je businessmodel

Innoveren is meer dan het vervangen van systemen en het is zeker geen doel op zich. Het is de bedrijfsvoering die uiteindelijk moet innoveren. Denk aan alle contactmomenten die prospects, leveranciers, medewerkers en klanten met jouw organisatie hebben en probeer daar alle drempels, ongemakken en inefficiëntie weg te halen. Maak op basis daarvan een blauwdruk van je digitale transformatie.

Lees meer over de digitale transformatie >>>

Zorg voor draagvlak

Je kunt nog zulke mooie plannen hebben, maar als niet iedereen in de organisatie zich achter deze plannen schaart, wordt het lastig om de plannen uitgevoerd te krijgen. Zorg daarom voor draagvlak voordat je aan de uitvoering begint.

Lees meer over het creëren van ruimte voor innovatie >>>

Migreer naar de cloud

Als je al niet voor een groot deel in de cloud zit, zou dit echt op je wensenlijstje moeten staan. Niet om hip te zijn, maar omdat er geen softwareleverancier meer is die innoveert in on-premises-software. Als je nu niet overstapt, kan goedkoop echter nog wel eens duurkoop blijken.

Lees meer over migreren naar de cloud >>>

Lees meer over de risico's van legacysoftware >>>

Laat de software samenwerken

Migreren naar de cloud betekent vaak ook kiezen voor een ‘best of breed’-scenario. Je kiest het beste salarispakket, het beste boekhoudpakket, het beste warehousemanagementsysteem, de beste software voor projectmanagement en ga zo maar door. Dat is goed, maar vergeet dan niet om deze pakketten goed met elkaar te koppelen. Alleen dan kun je serieuze stappen maken.

Lees meer over het integreren van cloudapplicaties >>>

Lees meer over best-of-breed met cloudapplicaties>>>

Til je rapportages naar een hoger niveau

Maak van rapportages geen ‘after thought’, maar laat ze leidend zijn bij het inrichten van de software. En vergeet niet: rapportages zijn er niet alleen voor het hoger management of de directie. Laat alle stakeholders input geven over welke rapportages zij nodig hebben en beoordeel vervolgens hoe je de software moet inrichten om aan deze rapportagebehoeften te kunnen voldoen.

Lees meer over centrale rapportages >>>

Hulp nodig?

Kun je wel een beetje hulp gebruiken om je plannen in kaart te brengen? Worstel je met de uitvoering? Wij hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van organisaties bij – het doorvoeren van – innovatie. Zoek je advies bij het opstellen van een architectuurplan voor de toekomst? Ben je benieuwd in hoeveel jaar je je investering in moderne software terugverdient? Ook bij het opstellen van een businesscase helpen we je graag. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!