Assist Zorg

De SaaS-oplossing Assist Planner wordt via Assist Zorg ingezet door organisaties die hulp bij het huishouden, flexwerk en schoonmaak in de zorg bieden. Op dit moment zijn er 8.000 medewerkers en 28.000 cliënten die de software gebruiken. Wij vragen Michaël Bijzet van Assist Zorg en productowner van Assist Planner, naar zijn ervaringen met de software en Qics.

”Twee en een half jaar geleden gebruikten we met Assist Zorg al een applicatie van Qics. Deze was nog gehost. We wilden echt opnieuw beginnen, van onderaf aan en met een moderne architectuur. Assist heeft toen gedegen marktonderzoek gaan naar welke partijen de juiste ervaring en expertise hadden om de SaaS-applicatie ‘Assist Planner’ te maken en Qics kwam wederom als beste uit de bus.

"We zijn echt tevreden met de samenwerking. We hebben het nieuwste platform, met een uitstekende performance, dat continu wordt doorontwikkeld, tegen aantrekkelijke voorwaarden." - Dhr. Michaël Bijzet – Assist Zorg

Alle stakeholders betrokken

We zijn de ontwikkeling gestart met als uitgangspunt dat de relatiemanagers in de zorg zoveel mogelijk ondersteund moesten worden. De facturatie en verloning konden we verder automatiseren, zodat er voornamelijk planwerk overblijft. Uiteraard zijn alle stakeholders, zoals de hulpverleners en de ontvangers van de hulp (de cliënten), betrokken bij de ontwikkeling. Het resultaat is zeer effectieve en fijne software, die maandelijks wordt geüpdatet en ook nog eens financieel aantrekkelijk is.

Compleet en geautomatiseerd

Het betrekken van alle stakeholders heeft er onder andere voor gezorgd dat het berichtenverkeer met de gemeente gestroomlijnd en geautomatiseerd is en dat het wijzigen van gegevens en het toevoegen van klanten automatisch verloopt. Dit scheelt echt een hoop tijd. Voorheen zat er bijvoorbeeld veel handwerk in het versturen van ‘start zorg’ berichten. Dat is nu gelukkig verleden tijd. Ook de salarissen worden makkelijk verwerkt. Met een druk op de knop kan er worden geëxporteerd. We houden namelijk precies zicht op welke uren zijn gewerkt, welke onregelmatigheidstoeslag er geldt en hoeveel vrije dagen men nog heeft.

De bedrijven die de software gebruiken, kunnen het gebruiken om eigen medewerkers mee te verlonen, maar ze kunnen ook als een soort uitzendbureau fungeren, met alleen flexibele zorgkrachten. De facturatie wordt perfect volgens de iWMO-standaard verzonden en er kan regulier of intern worden gefactureerd. Daarbij maakt het niet uit of er volgens uur/factuur, of op basis van vaste tarieven wordt gewerkt.

App populair

We hebben onze app in de AppStore staan en deze wordt gretig door de medewerkers gedownload en gebruikt. Dikwijls gebruiken ze de app al voordat ze de uitleg ontvangen. Daarmee weten we dat de app intuïtief en gebruiksvriendelijk is.

Inzichten

Ook de inzichten zijn geweldig. Alle managementinformatie loopt via Power BI waardoor er een praktisch dashboard staat met de gegevens die voor het specifieke bedrijf relevant zijn. Denk bijvoorbeeld aan de in- en uitstroom van personeel, de in- en uitstroom van klanten, etcetera.

Tevreden

We zijn echt tevreden met de samenwerking. We hebben het nieuwste platform, met een uitstekende performance, dat continu wordt doorontwikkeld, tegen aantrekkelijke voorwaarden. Ook staan er op de roadmap mooie dingen. Zo zijn we in samenwerking met de VU aan het werken aan suggestieve planningen met routes. Hierbij zetten we artificial intelligence (AI) in om nog sneller en beter te kunnen plannen. De software wordt op deze manier steeds krachtiger.

Qics

Wat Qics echt typeert, is dat zij doelen waarmaken. Zo is de oplevering van de software binnen de afgesproken tijd gerealiseerd en zijn alle migraties op tijd en goed verlopen, ondanks dat de Corona-crisis er tussendoor kwam. Er is een dedicated ontwikkelteam en het support-team staat altijd klaar. We krijgen echt waar voor ons geld en we zijn blij met Qics als partner.”

Meer weten over de software? Ga naar de pagina 'Assist Planner'.

  • 16-11-2021