Waarom QicsDashboards?

Met QicsDashboards kunt u in een paar klikken bereiken wat u voorheen alleen met een techneut en flink wat tijd kon bereiken. U kunt nu zonder enige technische kennis en zonder enige kennis van het datamodel van Exact gebruikmaken van de kracht van Microsoft Power BI.

Logo QicsDashboards
Wat is QicsDashboards?

QicsDashboards is een synchronisatieservice tussen Exact Online en Microsoft Power BI. Naast deze synchronisatie genereert QicsDashboards ook voorgedefinieerde rapporten en een zeer gebruiksvriendelijk datamodel in Power BI. U kunt QicsDashboards zelfs de cijfers van meerdere administraties samenvoegen in één Power BI rapport.

Werkt u met meerdere valuta's? Geen probleem, bij consolidatie rekenen we alles terug naar de rapportage-valuta

Kortom, met QicsDashboards kunt u binnen een paar klikken gebruikmaken van de kracht van Power BI in combinatie met de gegevens uit uw eigen Exact Online administratie.

Exact Online + QicsDasboards + Power BI = Analytics as a Service

In 3 stappen uw cijfers in Microsoft Power BI

1
Activeer uw administratie

Log in met uw Exact Online account en activeer de administratie die u aan Power BI wilt koppelen.

Inloggen
2
Koppel uw Power BI account

Bepaal in welke Power BI omgeving de dashboards moeten worden geplaatst.

3
Bekijk uw cijfers

De gegevens worden automatisch geladen in Power BI. Als het laden is afgerond, ontvangt u een e-mail en kunt u direct aan de slag.

Meer informatie
Winnaar Exact Hackathon 2017

Eind 2017 won Qics de Exact Hackathon met QicsDashboards, een Power BI connector voor Exact Online. De jury was onder de indruk van het gemak waarmee Microsoft Power BI aan Exact Online gekoppeld kan worden. QicsDashboards is nu beschikbaar in het Exact Online App Center.

Ga naar het Exact Online App Center

Exact Certified App

Kant en klaar datamodel en rapporten

Ga direct aan de slag met de financiële rapporten die we voor u klaarzetten zoals: winst en verliesrekening, balans, omzet per klant, betaaltermijn, openstaande posten en prognoses. U heeft geen technische kennis nodig.

Altijd up-to-date

Kijk altijd naar de laatste cijfers, vanaf het hoogste niveau tot aan het kleinste detail. We synchroniseren uw Exact Online administratie meerdere keren per dag met Power BI.

Zelf rapporten en analyses maken

Verkrijg de inzichten die u zoekt. Gebruik de kracht en de gebruikersvriendelijkheid van Power BI om zelf rapporten en analyses te maken. U kunt QicsDashboards zelfs de cijfers van meerdere administraties samenvoegen in één Power BI rapport.

Veelgestelde vragen

Het gebruik van QicsDashboards is de eerste 30 dagen gratis. Na deze periode hanteren wij de volgende prijzen (exclusief btw):

Voor de module 'Financieel':

 • Voor de eerste 5 administraties betaalt u € 58,- per administratie per maand.
 • Voor de 6e t/m de 20e administratie betaalt u € 34,- per administratie per maand.
 • Voor de 21e t/m de 50e administratie betaalt u € 22,50 per administratie per maand.
 • Wilt u meer dan 50 administraties aansluiten dan maken we graag een voorstel op maat voor u.

Voor de module 'Verkooporders':

 • Voor de eerste 5 administraties betaalt u € 46,- per administratie per maand.
 • Voor de 6e t/m de 20e administratie betaalt u € 34,- per administratie per maand.
 • Voor de 21e t/m de 50e administratie betaalt u € 22,50 per administratie per maand.
 • Wilt u meer dan 50 administraties aansluiten dan maken we graag een voorstel op maat voor u.

De module 'Verkooporders' kan alleen in combinatie met de module 'Financieel' worden afgenomen.

We hanteren een Fair Use Policy: voor zeer grote administraties (met meer dan 1.000.000 mutaties en/of meer dan 3.000 mutaties per dag) behouden we ons het recht voor om, in overleg, een aanvullend maandbedrag in rekening te brengen.

U heeft een Power BI Pro licentie nodig. Beschikt u nog niet over een Power BI Pro account? Geen probleem, u kunt hier een gratis account aanmaken die 30 dagen geldig is. Na deze periode heeft u een Power BI Pro licentie nodig à € 8,40 per gebruiker per maand (exclusief btw).
QicsDashboards voegt velden toe die u direct in rapporten kunt gebruiken, zoals ‘Bedrag Vorig Jaar’ of ‘Bedrag Budget vs Realisatie’. QicsDashboards haalt niet alleen de ‘ruwe’ gegevens uit Exact Online op, maar maakt er een datamodel van wat eenvoudig te begrijpen is. We presenteren dus tabellen, velden en voorberekende waardes die helemaal gericht zijn op het kunnen maken van rapportages.
Afhankelijk van de omvang van uw administratie kan het 5 minuten tot 3 uur duren voordat we de gegevens voor de eerste keer in Power BI hebben geladen. We houden u tijdens het laden op de hoogte van de voortgang. Zodra de cijfers klaar staan, laten wij het u per e-mail weten. Nadat de gegevens geladen zijn, werken we ze 8 keer per dag bij.

Voor de module 'Financieel' halen we de financiële gegevens (financiële boekingen, openstaande posten debiteuren/crediteuren) en de daaraan gerelateerde stamgegevens op.

Voor de module 'Verkooporders' halen we orders, orderregels, facturen en factuurregels en de daaraan gerelateerde stamgegegevens op.

We werken de gegevens in Power BI acht keer per dag bij. Boekingen die u maakt in Exact Online zijn dus snel zichtbaar in Power BI. Sommige gegevens, zoals bijvoorbeeld kostenplaatsen, werken we één keer per dag bij.
Ja, dat kan met behulp van Power BI Desktop. We hebben wel uw IP-adres nodig, om in de database aan te geven dat er gegevens vanuit uw IP-adres toegevoegd mogen worden aan de database. Gegevens die u zelf toevoegt, worden overigens niet teruggeschreven naar Exact Online maar dienen alleen voor rapportagedoeleinden.
We hanteren een opzegtermijn van één maand.
Indien u besluit om na de gratis proefperiode van 30 dagen niet door te gaan met QicsDashboards, worden de gegevens in Power BI niet meer aangevuld met nieuwe data. 30 dagen na het aflopen van de proefperiode worden de rapporten en de bijbehorende data verwijderd. Tot die tijd kunt u de Power BI rapporten, inclusief data, via Power BI downloaden.
U bent en blijft eigenaar van de data. U kunt te alle tijden via Power BI de rapporten, inclusief de data downloaden. Wanneer u geen gebruik meer wilt maken van onze dienst, verwijderen wij de data 30 dagen na de einddatum van het contract. Op uw verzoek kunnen we deze data ook voor dit tijdstip verwijderen.
Nee, dat kunnen we niet. We hebben alleen via de API toegang tot Power BI, niet als gebruiker. We gebruiken de API alleen om gegevens weg te schrijven in de database van Power BI.
Wij slaan de gegevens op in het streng beveiligde Microsoft Azure datacenter in Nederland.
 • Wij slaan geen inlognamen en wachtwoorden op van Exact Online en van Microsoft Power BI.
 • Uw gegevens worden in een aparte database opgeslagen op het Microsoft Azure platform, met database-encryptie. Deze database is op IP adres en met een versleuteld wachtwoord beveiligd.
 • De toegang tot de Power BI database is vergrendeld met een geëncrypt wachtwoord.
 • QicsDashboards communiceert alleen over HTTPS. Het veiligste protocol op internet.
 • Lees meer over de Algemene Verordening Gegevensbescherming, Privacy statement en informatie beveiligingsbeleid